About Me

My photo
write it in your heart that everyday is the best day in your life

Followers

klik iklan!

Sunday, December 16, 2012

Bersabar

Assalamualaikum..

hye uolls semua,sihat?iolls sihat sihat jeww.hehe.know what?I am so bored staying at home,rasa cam 'lifeless'  jaa...nothing to do,instead trying to apply for work :'(wahhh,sedihnyaaaa!!kan...nak tau how critical my boring level is ,sampai peoples in surrounding become my victim.selalunya mangsanya budak kecik like my cousins.for your information ,now I am staying at home with 'one noisy kid' accompanied with 'one pengacau'.so I called them two 'troublemaker'.sesuai ke tidak?

#bisikan hati: sesuai sesuai sesuai :p

nk dijadikan hal,these two troublemaker always make me angry AT ALL TIME,u olls tahu cemana perasaan kalau stay dengan 'budak'? ,i know not all peoples was a kid hater(that's mean korang sensitip sikit dengan bebudak and always rasa nak marah diorang),but iolls tengah cakap pasal bebudak yg 'annoying' type. hah,this is what happen when you guys become kid hater(after diorang buat hal and always make uolls angry)tahu lah kan..:(

hmm,btw as elder(terasa tua) we have to be positive towards everything.I mean in handling problems or doing such a lot of thing in your daily life.senang cerita ,ambik mudah ja apa yg berlaku,but I am not trying to mention 'ambik mudah',bukan maksud semua hal ambik mudah.... just jangan cepat terasa macam kes iolls ni,harus tangani bebudak yg annoying at home:)paling tidak buat muka like 'bangang' depan depa.senang citer,pastu kena marah dengan mak :'(serves you right..

Owhya,news today I've fill 'borang Giat Mara' .I've taken it a month ago and until now not like 'too brave' nk isi....hapa susah?just fill in the blanks? haha,memang payah sebab iolls rasa malas nak belajar menjahit,even ada niat nak jadi 'fashion designer'..

#bisikan hati: alah ,'fashion designer' jewr pon ?no need to to sewing2 loh!just lukis lukis itu bentuk baju cantik cantik.

(manyak cantik)ingat 'fashion designer' ni buat kerja drawing and colouring je ka...
they have to apply hasil karya/lukisan baju diorang dalam bentuk sebenar beb!wahh,mesti cantik.it could be mine one day *dreaming..after fill in the blanks iolls just hope dapat laa.coz staying at home make me lifeless and like critical la jugak.

tiba2 ja petang tadi girlfriend iolls came to my house and ask for 'borang giat mara'.hah?herolls pon nak join iolls?jom jom jom,we olls pegi sewing sekali  together-gether :3 coz today's post tittle was 'BERSABAR' ,iolls have to be patient waitng for spm result,handle troublemaker,giat mara result,and etc etc...
what's important,trying to be istiqomah in what you're doing.

cehh,nasihat kat orang,cer kiteeeew...hahah,by the way thank you for reading this entry..Assalamualaikummmmm Warahmatullah Hiwabarakatuuhhhhh:)



1 comment:

  1. Assalam, jemput tengok-tengok long sleeve maxidress dan jubah cotton/denim sleeveless with inner di blog saya. sesuai dipakai untuk ke pejabat, kuliah, kelas atau jalan2

    --> http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

    TQ ye

    ReplyDelete

klik iklan!