About Me

My photo
write it in your heart that everyday is the best day in your life

Followers

klik iklan!

Tuesday, April 30, 2013

jalan-jalan KL -Part2

Assalamualaikum .

-Jalan TAR(Tunku Abdul Rahman)-

sebut pasal jalan tar mesti dah terbayang depa punya saleeee!tudung ,blouse,accessories,handbag and evrythinggg inside there yawww ! alang alang aku dah visit keyell ni kan ,mesti lah nak cari barang sikit sebagai tanda aku penah datang sini . well im not keyell people .eh ,kesitu pulak ?

tapi kan ,tak feel lah pi jalan tar naik kereta,sampai sampai kena cari parking lagi .dahla parking kereta punya susah nak cari ,so why don't we walk?boleh bersenam apa .disamping menguruskan badan yang semakin banyak kalori ni .ehe=) tapi sebelum jalan nak pergi jalan tar kenalah naik komuter dulu .gilak nak suruh aku jalan dari kepong ke jalan tar ! itu bukan nak kurus ,itu mendera namanya .:'D

ticket KTM(keretapi Tanah Melayu ) .first time aku naik nyahhh,selama ni tak pernah ,kesian kan .tapi akak aku kata KTM ni slow sikit berbanding dengan monorel .banyak sangat perhentian diaaaaa...

kami di platform 2 ,dari Kepong Sentral nak pergi Bank Negara ! :) tiket KTM berharga RM1.10 sen aje .


nahhh ,sampai je kat Bank Negara barulah kami berjalan ke jalan tar ,exercise gituuu :3
mula-mula kami datang tak ramai sangat orang ,tunggu beberapa minit ....nahhhh banjirrrr,banyak gila orang aku cakap kauuu ~


accessories yawww ! rambang mata aku tengok .rantai ,gelang tangan,cincin,brooch , etc etc .banyak sangat pilihan kat jalan tar ni weh .datangla *ecewah promote sikit ,aku pon baru 1st time jejak uolls :')

tadaaaa ! accessories cincin bertatahkan owl sebijik .beli jugakkkkk,habislah duit aku huaaa T_T

Oh yaa ,oleh kerana corak tribal menjadi trend hangat sekarang ni ,aku pon teringin nak try jugak .Updated la katakan . yang old school tak main laaaa kann .(padahal aku masih setia pakai tudung syria yang kosong )

kes murah aku beli 2,3 helai sekali gus .RM10 sahaja sehelai selendang corak tribal ni .ahahahahaha .

blouse murah murah kat MUAZ enterprise ~gahahahhaha


-TBS(Terminal Bandar Selatan)-


kat TBS ni aku pergi nak hantar sepupu aku balik melaka .(paham tak ?)ehehehhehe,sepupu aku beli tiket bas dari sini untuk balik ke melaka .kat sana segala mak nenek ada,kedai makan ,kedai seven eleven ,butik pakaian & etc etc .luas sangat sampai aku nak ke tandas pon sesat -_-

antara kedai yang paling best kat TBS ni adalah butik menjual pakaian . mesti uolls ingat baju kat sini mahal kan ,aku pon ingat camtu jugak .tapi kat butik ' Choizes' murahhhh .banyak pilihan lagi uolls .

ingatttt .kalau hampa mai ini TBS jangan lupa cari butik 'Choizes' tauuu .serius murah aku cakap ! banyak pilihan ada macam cardi,sweater,T-shirts,jeans,peplum,shawl ~beribuu gayaaa.=)


-'Tang Yuan' at Jusco-
have you ever heard about 'tangyuan' ? tangyuan is the chinese traditional food.it is made by glutinuos rice flour mixed with a small amount of water to forms ball .the ball is then cooked and served in the boiling water .

tangyuan yang di serve bersama susu kacang soya :)


dan terdapat inti didalamnya .boleh je uolls nak pilih inti apa .chocolate ada ,kacang merah ada, tapi kali ni aku try inti chocolate .sedappp! rasa tangyuan kenyal kenyal dan sup soya suam suam :)

lokasi tang yuan yang ni adalah kat jusco AEON di kepong ,Kuala Lumpur .

Assalamualaikum and thanks for reading !


No comments:

Post a Comment

klik iklan!