About Me

My photo
write it in your heart that everyday is the best day in your life

Followers

klik iklan!

Tuesday, April 16, 2013

the next life after spm.



Assalamualaikum dearest . i love you .

setelah lama gila aku tak melakukan kerja kerja menaip blog ni , hidup semakin jauh dengan dunia blogger,rakan2 blogger . *apa aku merepek ni ,nampak sangat nak mintak maap :p ,wakakaka. akan tetapi ,dekatkanlah diri anda dengan Allah s.w.t :) itu lebih baik...

well ,selepas habis spm ,aku stay kat rumah beberapa bulan .no works ,no activities , just in home sweet home .tapi lepas tu ,home sweet home dah jadi 'home boring home' until it give me an idea to find a job .aku startlah cari kerja pada tanggal 14hb mac . tak sangka orang akan terima budak lepasan spm cam aku yang takdak pengalaman bekerja dan hanya tahu mintak day off . thanks Boss !


pada 15hb mac aku start bekerja. lokasi tempat kerja aku adalah di kedai buku kat City Point,Alor star (groundfloor) .senang cerita sebelah Watsons.*hahahaha .selama sebulan aku bekerja ,aku mintak cuti ada lah dalam 5 hari ,atas sebab2 yang munasabah jugak .kikiki.you know ,when you start doing something that you  never do it in your life ( macam bekerja first time ) ,mesti pernah ada sikap mudah putus asa,kan .okay ni tak dituju kepada sesiapa ,but for me ,aku selalu macam tu :'( kadang2 rasa mudah putus asa bila start kerja ,balik malam kena tunggu bas lagi .at the first ,boleh tahan lagi ,tapi bila dah seminggu dua bekerja rasa penat semua ,balik terus tidur and jarang ada waktu dengan mak abah .what do you think ? -tired-

tapi aku cuba buang semua perasaan tu jauh jauh .sampai la aku boleh stayed sebulan ! oh yeah ! whan i got my first month salary ,i feel so great . well rasa macam seorang penjawat awam yang bergaji dan boleh menampung keluarganya .ecewahhhh ! *padahal duit tu cukup untuk tanggungan seorang diri ,kasihannnnn.
akan tetapi ,Alhamdulillah :)

-camera-
few days ago ,i've thinking to buy a cameras.lenguh jari aku menaip di google pasal kamera kamera yang ada di pasaran . and sampai la aku jumpa satu kamera ni ,jenama canon .when i started lookin' at canon ,my choice never change .canon canon canon aje dalam minda .bila tengok nikon rasa macam ada satu perasaan dalam jiwa ni cakap ''jangan'' .*ahahahhaha.tak cukup dengan tu ,aku pi survey kat kedai kamera terus ,have a nice talk with uncle kat kedai camera *mintak harga murahhhh gahahhahah

then aku tanya pendapat orang2 sekeliling ,macam rakan sekerja aku . kak Muazah nama dia .dia suka speaking english taw. she said ,we speaks english today 'tiap hari bila jumpa dia' hihi

Me : kak ,i think i need a camera laaa ,i wanna buy oneee.
kak :oh ya ? buy arrr .hihi
Me : any suggestion? canon ,nikon ,fujifilm, etc. etc.
Kak : emmm , i think fujifilm and bla bla not a famous brand , i prefer canon or nikon .
Me : canon ,nikon ,canon,nikon ?
Kak : emm ,canonnn ahhhh . universe brand .

so thats it .i choose canon .the small canon .easy to bring when ure travelling ,walking .



p/s : semoga hasrat tercapai .aku on the way nak beli ni :) senang sikit update blog sekali dengan gambar terbaru .mihmihmihhh

Assalamualaikum , and thanks for reading !

No comments:

Post a Comment

klik iklan!