About Me

My photo
write it in your heart that everyday is the best day in your life

Followers

klik iklan!

Friday, May 3, 2013

FCC(Farmasi Colour Cosmetic)

Assalamualaikum w.b.t dearest .

today was my lucky day coz i was given permission to use this make up stuff (i mean FCC)! sebab apa ?coz not every stuff was mine :( only le dipliner and eyeshadow LOL :))) hahaha,kau orang gelak la kat aku kuat-kuat .takpeeee tak kisahhh ponnn.yang penting aku sempat berjimba-jimba dengan FCC ni !jyeahh.

okay okay ,ehemmm.
inilah FCC yang dimaksudkan !



FCC ni adalah antara salah satu jenama kosmetik yang paling popular di Malaysia disamping produknya yang HALAL ! kalau halal mesti ianya mudah dan semestinya boleh dibawa solat .lagi satu bedak dan eyeliner they'oll senang ditanggal (jadi senangla nak ambil wudhu' ).seriously, aku dah cubaaaa .ngeeeee:)


inilah produk FCC yg dimaksudkan iolls. :3
from left :CC Cream(color control cream) ,bedak compact,eye shadow,deeplook dipliner,and lipstick .


antara kelebihan CC Cream ni dia ada collagen .collagen kan baik untuk wajah ! collagen dapat memperbaiki tekstur permukaan kulit dan mengurangkan garis2 halus !jangan pandang sebelah mata  ;) bila pakai rasa light dan smooth ajee ,CC Cream ni uolls mesti pakai sebelum pakai make up .(macam uolls sapu foundation ),and one more CC Cream ada SPF25 yang melindungi wajah dari sinaran uv ~best kan ?

#dan info lebih lanjut mengenai kelebihan dan kandungan CC Cream ni boleh la tengok kat SINI !




*pastu bedak compact theyolls :dapat menggebuskan lagi muka anda ,their sponge just smooth dan bedak akan melekat dengan rata sekali di muka ! so kalau seseorang yang jenis pakai bedak bertampuk-tampuk tu sesuai la pakai ini bedak FCC ni .


*then the eyeshadow ,aku ni paling susah kalau nak pilih warna eyeshadow .kalau yang gelap tu gelap sangat,kalau yang terang terlebih terang,kalau yang soft terlaluuuu soft sampai tak nampak apa2.jadi bila aku try 'soft touch mono eye shadow' kaler pink ni rasa lain sangat .rasa tak over sangat,tak down sangat dia punya colour texture.then the colour was like shiny sikit,dannnn baunya sangat wangi  .LOVE IT !

*le lipstick which belong to my sis, give me le brown+pinkish colour ,warna lipstick bergantung pada code yang anda pilih ,whether 05,06,18 etc etc .tapi yang paling aku minat adalah code 15 dan 05 ,cantikkk bhaiii. :)

*the diplook dipliner yang paling best ,eyeliner FCC ada dua jenis tau .satu yang berus lembut(eyeliner) ,satu lagi yang berus keras(dipliner).iolls pilih yang dipliner kerana mudah dilukis sebab berusnya keras .

#nahhh ,inilahhh :)dipliner senang dibentuk lagi daripada eyeliner yang berus lembut .kalau aku beli yang lembut punya mesti jadi cleopatra dah ,malah lagi lentik dari diaaa .ehehehe.


one more thing ,BB Cream ada lagiiiii nyahhh !!tadi CC Cream kan ,yang ni BB Cream pula.



BB Cream ni ada dua jenis ,satu light ,satu lagi med dark .yang ini pon ada collagen tauuuu :) berbeza dengan CC Cream ,BB Cream ni dipakai pada waktu malam .sebelum tidur apply saja kat muka then have a good night ! :3 BB Cream ni ada SPF15 .jangan sangka waktu malam takda sinaran uv ,sebenarnya ada !

you can surely buy both of them .sebab keduanya ada collagen dan menyihatkan kulit uolls,jyeahhh .
oklah  ,Assalamualaikum and thanks for reading !

No comments:

Post a Comment

klik iklan!