About Me

My photo
write it in your heart that everyday is the best day in your life

Followers

klik iklan!

Tuesday, April 30, 2013

jalan-jalan KL -Part2

Assalamualaikum .

-Jalan TAR(Tunku Abdul Rahman)-

sebut pasal jalan tar mesti dah terbayang depa punya saleeee!tudung ,blouse,accessories,handbag and evrythinggg inside there yawww ! alang alang aku dah visit keyell ni kan ,mesti lah nak cari barang sikit sebagai tanda aku penah datang sini . well im not keyell people .eh ,kesitu pulak ?

tapi kan ,tak feel lah pi jalan tar naik kereta,sampai sampai kena cari parking lagi .dahla parking kereta punya susah nak cari ,so why don't we walk?boleh bersenam apa .disamping menguruskan badan yang semakin banyak kalori ni .ehe=) tapi sebelum jalan nak pergi jalan tar kenalah naik komuter dulu .gilak nak suruh aku jalan dari kepong ke jalan tar ! itu bukan nak kurus ,itu mendera namanya .:'D

ticket KTM(keretapi Tanah Melayu ) .first time aku naik nyahhh,selama ni tak pernah ,kesian kan .tapi akak aku kata KTM ni slow sikit berbanding dengan monorel .banyak sangat perhentian diaaaaa...

kami di platform 2 ,dari Kepong Sentral nak pergi Bank Negara ! :) tiket KTM berharga RM1.10 sen aje .


nahhh ,sampai je kat Bank Negara barulah kami berjalan ke jalan tar ,exercise gituuu :3
mula-mula kami datang tak ramai sangat orang ,tunggu beberapa minit ....nahhhh banjirrrr,banyak gila orang aku cakap kauuu ~


accessories yawww ! rambang mata aku tengok .rantai ,gelang tangan,cincin,brooch , etc etc .banyak sangat pilihan kat jalan tar ni weh .datangla *ecewah promote sikit ,aku pon baru 1st time jejak uolls :')

tadaaaa ! accessories cincin bertatahkan owl sebijik .beli jugakkkkk,habislah duit aku huaaa T_T

Oh yaa ,oleh kerana corak tribal menjadi trend hangat sekarang ni ,aku pon teringin nak try jugak .Updated la katakan . yang old school tak main laaaa kann .(padahal aku masih setia pakai tudung syria yang kosong )

kes murah aku beli 2,3 helai sekali gus .RM10 sahaja sehelai selendang corak tribal ni .ahahahahaha .

blouse murah murah kat MUAZ enterprise ~gahahahhaha


-TBS(Terminal Bandar Selatan)-


kat TBS ni aku pergi nak hantar sepupu aku balik melaka .(paham tak ?)ehehehhehe,sepupu aku beli tiket bas dari sini untuk balik ke melaka .kat sana segala mak nenek ada,kedai makan ,kedai seven eleven ,butik pakaian & etc etc .luas sangat sampai aku nak ke tandas pon sesat -_-

antara kedai yang paling best kat TBS ni adalah butik menjual pakaian . mesti uolls ingat baju kat sini mahal kan ,aku pon ingat camtu jugak .tapi kat butik ' Choizes' murahhhh .banyak pilihan lagi uolls .

ingatttt .kalau hampa mai ini TBS jangan lupa cari butik 'Choizes' tauuu .serius murah aku cakap ! banyak pilihan ada macam cardi,sweater,T-shirts,jeans,peplum,shawl ~beribuu gayaaa.=)


-'Tang Yuan' at Jusco-
have you ever heard about 'tangyuan' ? tangyuan is the chinese traditional food.it is made by glutinuos rice flour mixed with a small amount of water to forms ball .the ball is then cooked and served in the boiling water .

tangyuan yang di serve bersama susu kacang soya :)


dan terdapat inti didalamnya .boleh je uolls nak pilih inti apa .chocolate ada ,kacang merah ada, tapi kali ni aku try inti chocolate .sedappp! rasa tangyuan kenyal kenyal dan sup soya suam suam :)

lokasi tang yuan yang ni adalah kat jusco AEON di kepong ,Kuala Lumpur .

Assalamualaikum and thanks for reading !


Thursday, April 25, 2013

Kedai 100Yen .



Assalamualaikum .

hey,whatsaaap guyss .yesterday i just went to 100Yen Shop ! have you ever heard about that name before? the shop was not in korea or Japan but in Malaysia okay .haha .(ok stop ,i bet you all know this shop more than i am right? ) like before ,im left behind :')

when i heard the name '100Yen' im thinking this shop maybe sell something like pencil box,sandal,toiletry stuff,kitchen stuff .but they sell more thing than i expected !as example they sell things from Japan ,like chopstick comel ,kain tirai bercorak ala2 Japan, even Foods and snacks .

and the best is ,the price was only at RM4.90-RM5.90 aje ...



hahhh ,that's it ~


for le Hello Kitty fan ,please come here! banyak gila hello kitty brand aku cakap .they have hello kitty mug,keychain,purse,handbag,sandal,games,sticker and etc etc.

(google image)

but sad of me ,there's no Harry Potter stuff there .if they did,mmemang dah lama aku banggakan kedai ni .ahahahahakk.

banyak lagi barang yang dijual kat '100yen shop' neaaa.you all seethasss! CLICK HERE!

when i go there yesterday,le location was at kepong ,shah alam.but don't worry cause this 100yen shop was EVERYWHERE in Malaysia babe and dude,aunty,uncle! CLICK HERE! to see their location .

Assalamualaikum and thanks for reading!

Sunday, April 21, 2013

jalan-jalan KL Part1

Assalamualaikum.

pepagi bebuta aku menghupdate blog yang baru semalam aku tinggal ,hehehe .well ,aku rasa kalau stay kat keyell terus hidup aku akan sedikit susah kerana keadaan kat sana yg loaded , yes ,aku melihat kehidupan orang keyell dan menimba pengalaman dan ilmu dari mereka ~even aku ni kedahan yang sangat setia dengan nasik ,at least aku belajar makan benda lain selain dr nasik! *tapi pasni aku nk balikk ahhhh :'C

gaddd,i was really really forgot to take more picture ,coz what,coz when i came here ,all become sooo busyyy . *sebenarnya malas*

last night was my first time visit sunway pyramid ,since last year i came keyell and just stayed at my aunty house .

Le Sunway Pyramid~

=..= orang belakang spoil gambar ~


okay lift kat sana sangat cantik dan very shine metallic TAPI slow ;(
******
and i went to their POPULAR ,luas gilakk macam masuk lagi satu shopping complex ,i can't found Harry Potter books :( so i ask one girl whom work there ,and she saidddddd . ''buku harry potter dah habis ''
vattt ? takkanlah ?habis?aku tak percaya lalu meneruskan pencarian HP books  dekat rak seterusnya  *takkan lah habissss ?wuuuuuu

 yang ada hanya buku-buku mengerikan camni =.= ahhhhh~



rak pertama dan kedua 'Teen Books' dah d'check .sampai la rak yang belakang yang hanya terdapat stationary,diary books ,and pencil colour .kesal gila aku ! tapi kalau buku twilight banyak ,maksudnya tak laku ke  ?haha .and i still can't understand why some people said twilight lagi best daripada Harry Potter .padahalllll...... *jgn marah peminat Bella & Edward ,eh ?



 antara tujuan utama aku datang sunway pyramid adalah untuk main ice-skating ,akan tetapi....



they'olls ada gamesssss pulakkk ,tengah warm up bagai ,hadoyaiiiii :'C tapi sempat cuci mata tengok mat salleh kat sana , antara yang warm up ni pon ada budak mat salleh tauuu . *semua hang tau raihan .(suara mengata)


*************
Dinner at PHA-PHA restaurant.
hahhh,malam semalam aku dinner kat satu tempat ni ,nama kedai makan ni ialah pha-pha bunyi macam papa *teringat iolls kat abah dengan mama ,kenapa tak letak Pa Ma sekali ,hahahhahah *macam nama majalah pulokkkk ~penat aku memilih nak makan apa kat menu ,macam2 ada .last last aku ternampak 'nasi goreng Pha-pha' .menu utama di kedai ni ,kedudukannya atasss sekali dalam senarai menu .

ini diaaaa,nasi goreng Pha-pha ! :) jemput makan~


bersama watermelon juice ~ 
bajet adalah sepuluh ringgit ke bawah sahaja untuk seorangg .

seedappp rupanya ,tak salah aku pilih menu :) kalau uolls datang sini u should try this ,location ?ahhh ni aku malas ni ,aku tak sempat tengok alamat penuh diaaaa .yang aku tahu :

PHA-PHA GARDEN ,taman melawati ,Shah Alam .



Assalamualaikum and thanks for reading !

Dominos for Brunch !

Assalamualaikum dearest !

dah dua hari aku stay kat keyell ,mihmihmih .akan tetapi aku tak visit banyak places sangat pon .semasa aku sampai kat keyell ,bas pancaran matahari yang aku naik bersama sepupu dan seorang rakan, stop kat Hentian Duta ,lama jugak la aku tunggu driver 'tak berbayar' aku datang jemput .kikikiki.tapi sekarang ,im not trying to talk about this ,nanti bila bila ada masa aku buat lagi satu post sepanjang aku berada di keyell eh ?hehhehe.

berkenaan dengan tittle hari ni ,aku baru sahaja selesai breakfast ! eh rasanya bukan breakfast sebab dah tengahari , *kantoi aku buat overtime :)hahahhaha .bagun saja dari tidur hari dah cerah, oleh kerana aku tak mengunci jam dan stay up late malam tadi menonton dinasour movie . :D

so Brunch ! breakfast dengan lunch sekali gus. and we decide to have something special ,not rice ,something unique,something make us full , and the most important isssss 'no need to get out from rent house' .*malas gila akuuuuu . . .dan depaaa samaaa.kahkahkah.

jeng jeng jeng ~jemputtt makannnn !

 deliveryyyy ! and still hattttttttt :'O






kami pesan melalui online ,senang cerita kan ?
 >2 box onion rings ,one bolognese spaghetti ,box of cinamon bread ,and large classic chicken pizza with cheese crust and got one regular chicken pizza with BBQ sauce ! and lemon ice tea for drinks babeee !

macam ni rupanya stay kat keyell ,semua boleh delivery as long as you gott moneyyy ,no money no talk la kan .tapi kali ini kami spend RM71.25  sahaja including tax , ok lah kan .cukup  kenyang malah tak habis makan :)hehehe

Assalamualaikum and thanks for reading !

Wednesday, April 17, 2013

Fenomena Gwiyomi =3

Assalamualaikum dearest .

hahaha ,mula mula aku tak tahu apa itu gwiyomi ,ditambah pulak ramai facebook friends yang update pasal 'gwiyomi ' ,ada yang siap share video daripada youtube dan sebagainya! apa tu gwiyomi? sampai lah aku pi kat google , cari di wikipedia bagai .hahhahaha lawak lawak .benda benda macam ni memang aku agak ketinggalan . kasihannn . :(

kat wikipedia tu kata ,gwiyomi is the korean song by south korean .mihmihmih ,pastu laju je aku pi kat youtube nak menjenguk video gwiyomi .nahhhhhh ,siap ada parody lagi ,yang paling best semua buat muka comel . and sampai la aku scroll ke bawah ,terkejut aku ! kak Maghiaaaa! maria elena pon buat gwiyomi ? ahahahaha ,popular gila gwiyomi sampai semua nak buatttt .*nasib baik lah iolls diberi perlindungan daripada merakam video seperti itu .hehe.kalau aku buat , imagine what will happen ? belum lagi terima komen daripada komentor ,dah dikatakan 'sewel' oleh ibu bapa sendiri .kikikiki

tapi kan even tak boleh buat kat video ,aku penah kot practice kat rumah =.= malu gila nak cakap wei ,hahahaha,aku ada jumpa dance guide kat facebook lagi ,tengok video video kat youtube lagi .sekali sekala aku teringin nak meniru , :)




hah ~ cuba cuba =3
tapi kalau nak buat video tutup aurat dulu ,pakai handsocks ,pakai hijab .mehehehehe

Assalamualaikumm and thanks for reading :)



Tuesday, April 16, 2013

the next life after spm.



Assalamualaikum dearest . i love you .

setelah lama gila aku tak melakukan kerja kerja menaip blog ni , hidup semakin jauh dengan dunia blogger,rakan2 blogger . *apa aku merepek ni ,nampak sangat nak mintak maap :p ,wakakaka. akan tetapi ,dekatkanlah diri anda dengan Allah s.w.t :) itu lebih baik...

well ,selepas habis spm ,aku stay kat rumah beberapa bulan .no works ,no activities , just in home sweet home .tapi lepas tu ,home sweet home dah jadi 'home boring home' until it give me an idea to find a job .aku startlah cari kerja pada tanggal 14hb mac . tak sangka orang akan terima budak lepasan spm cam aku yang takdak pengalaman bekerja dan hanya tahu mintak day off . thanks Boss !


pada 15hb mac aku start bekerja. lokasi tempat kerja aku adalah di kedai buku kat City Point,Alor star (groundfloor) .senang cerita sebelah Watsons.*hahahaha .selama sebulan aku bekerja ,aku mintak cuti ada lah dalam 5 hari ,atas sebab2 yang munasabah jugak .kikiki.you know ,when you start doing something that you  never do it in your life ( macam bekerja first time ) ,mesti pernah ada sikap mudah putus asa,kan .okay ni tak dituju kepada sesiapa ,but for me ,aku selalu macam tu :'( kadang2 rasa mudah putus asa bila start kerja ,balik malam kena tunggu bas lagi .at the first ,boleh tahan lagi ,tapi bila dah seminggu dua bekerja rasa penat semua ,balik terus tidur and jarang ada waktu dengan mak abah .what do you think ? -tired-

tapi aku cuba buang semua perasaan tu jauh jauh .sampai la aku boleh stayed sebulan ! oh yeah ! whan i got my first month salary ,i feel so great . well rasa macam seorang penjawat awam yang bergaji dan boleh menampung keluarganya .ecewahhhh ! *padahal duit tu cukup untuk tanggungan seorang diri ,kasihannnnn.
akan tetapi ,Alhamdulillah :)

-camera-
few days ago ,i've thinking to buy a cameras.lenguh jari aku menaip di google pasal kamera kamera yang ada di pasaran . and sampai la aku jumpa satu kamera ni ,jenama canon .when i started lookin' at canon ,my choice never change .canon canon canon aje dalam minda .bila tengok nikon rasa macam ada satu perasaan dalam jiwa ni cakap ''jangan'' .*ahahahhaha.tak cukup dengan tu ,aku pi survey kat kedai kamera terus ,have a nice talk with uncle kat kedai camera *mintak harga murahhhh gahahhahah

then aku tanya pendapat orang2 sekeliling ,macam rakan sekerja aku . kak Muazah nama dia .dia suka speaking english taw. she said ,we speaks english today 'tiap hari bila jumpa dia' hihi

Me : kak ,i think i need a camera laaa ,i wanna buy oneee.
kak :oh ya ? buy arrr .hihi
Me : any suggestion? canon ,nikon ,fujifilm, etc. etc.
Kak : emmm , i think fujifilm and bla bla not a famous brand , i prefer canon or nikon .
Me : canon ,nikon ,canon,nikon ?
Kak : emm ,canonnn ahhhh . universe brand .

so thats it .i choose canon .the small canon .easy to bring when ure travelling ,walking .



p/s : semoga hasrat tercapai .aku on the way nak beli ni :) senang sikit update blog sekali dengan gambar terbaru .mihmihmihhh

Assalamualaikum , and thanks for reading !

klik iklan!