About Me

My photo
write it in your heart that everyday is the best day in your life

Followers

klik iklan!

Wednesday, August 7, 2013

Happy Eid Mubarak semua!

Assalamualaikum readers !

first and foremost ,i would like to wish 'Happy Eidulfitri' to all of you! ...and how was your raya ?
raya is the day that we should forgive each other,they made mistakes and they ask forgiveness,you made mistakes,you do the same too.'bulan kemaafan ' .but the first is your parents,then the whole family .the awesome part is*shaking shaking hand ,pastu dapat duit raya * hahahahaha.


i was quite tired but happy,after perform solat sunat hari raya at mosque with my mom and sisters,we gathered at home shaking hand for forgiveness.pastu,visit granpa's grave . and then eat alottaaaa !haha.



orange jubah ,buy yesterday . :D

the same colour with carpet =.=


love le design and buttons !
what's important is comfortable . kan ?





Friday, August 2, 2013

hangpa dah buat preparation raya ?

Assalamualaikum w.b.t. deariest !

It is almost the end of Ramadan!what to say ,,time flies so fast isn't ? sedih ramadan dah nak pi ,cause somebody will come back to this world .'them'. nanti datang balik lah perangai buruk yang lama ,hope that we will not repeat the same sins that we make on the past ,whether before ramadan or in this ramadan .just pray for the best on  coming syawal =)

ramadan,ramadan,ramadan .every muslims are chasing for Laylatul Qadr night,they wanna do charity,ibadah which be blessed,helps the poor and needed,read al-quran every day,terawih  every night ,pray for health,wealth and  grateful ,always ask forgiveness from Allah .that's what every muslims wanna do in the noble ramadan ,me too ,but now ,we were  in the end of ramadan.you still can do all that in the other month,but never get the same reward as you can get in ramadan.kannnnnnkannnn?

now ,syawal is just around the corner ..
so ,hampa dah buat  preparation for hari raya ?

if you ask me,70% preparations for hari raya are fully done by my mother ! ketupat,serunding,maruku,new curtain,wash everyhing in the house such as old curtain,sarung bantal,kusyen,baju raya ....etc etc.

and the rest ,10% -cookies which I buy from my friend ,haha.
                   10%-i feel like ,I need to add one or two more dishes during hari raya.and it will be                               secret.
                   lagi ten percent,waiting for three person to come back (from kl and asrama)) to ask them                    clean le window,
                   replace rubber mat,sweep floor,and mopping !

wahh banyak kerja nak kena buat ni ,silap2 tak buleh raya .errr
baju raya lagi ,what im goin' to wear on the first syawal eh ?


hmm ,talking about my preparation for hari raya,it's not all about food,baju raya,kasut raya and others,but what we're goin to do in the first syawal ? usually ,I woke up in the morning,clean up myself,beautify myself with applying make up(bedak je okay) and wore new dress .then I will go to the mosque with my parents and siblings to perform sembahyang sunat hari raya. next,come back home and shake hand with family ,ask forgiveness from parents.that's the normal things to do.

but this year,let us make some additions..

#visit grave ,(ramai dah yang selalu melawat kubur kan ? aku rare sangat),but after i read an article ,notes about it,baru tahu melawat kubur ni bagus,tambahan lagi pada bulan syawal.




عَنْ أَبِي سَعِيدٍ الْخُدْرِيِّ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِنِّي نَهَيْتُكُمْ عَنْ زِيَارَةِ الْقُبُورِ فَزُورُوهَا فَإِنَّ فِيهَا عِبْرَةً

Maksud: Dari Abi Sa'id al-Khudri, beliau berkata, Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam bersabda:

Sesungguhnya aku telah melarang kamu dari menziarahi kubur, tetapi sekarang, kamu sudah boleh berziarah kerana sesungguhnya di dalamnya terdapat 'ibrah (pelajaran). (Hadis Riwayat Ahmad, Musnad Ahmad, 22/466, no. 10901. al-Baihaqi, Sunan al-Kubra, 4/77. al-Hakim, al-Mustadrak, 3/414, no. 1335. Dan beliau menyatakannya Sahih di atas syarat Muslim. Dinilai Sahih oleh al-Albani, Shahih Targhib wa at-Tarhib, no. 3543)


عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ زُورُوا الْقُبُورَ فَإِنَّهَا تُذَكِّرُكُمْ الْآخِرَةَ

Maksud: Dari Abi Hurairah, beliau berkata, Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam bersabda:

Menziarahi kubur, dengannya dapat mengingati akhirat. (Hadis Riwayat Ibnu Majah, Kitab Ziarah Kubur, no. 1558. Ahmad, Musnad Ahmad, 3/179, no. 1173. Dinilai Shahih oleh al-Albani, Shahih Sunan Ibnu Majah, no. 1569 dan Shahih al-Jami' ash-Shoghir, no. 7829)

p/s :copy paste from fiqh sunnah.

#amalan2 lain pada 1 syawal .
1) Mandi sunat hari raya sebelum keluar menunaikan solat sunat Aidilfitri.
2) Menjamah makanan sebelum kelua dari rumah.
3) Memperbanyakkan Takbir.
4) Mengucapkan selamat dan mendoakan antara satu sama lain ; Tiada masalah untuk menggunakan apa jua kalimah, asalkan ianya mempunyai maksud yang sama. Contohnya,”Semoga Allah menerima amalan (amalan dan ibadat di Ramadhan) kami dan kamu”.
5) Memakai pakaian terbaik yang ada; Bagaimanapun, perlulah mengikut kemampuan dan tiada pembaziran dibenarkan. Demikian juga, tidak dibenarkan untuk menghina pakaian orang lain yang kurang indah dan mahal (kecuali pakaian seksi dan tidak menutup aurat memang diharamkan di dalam Islam).
6) Menukar jalan ke tempat solat (balik dan pergi)

7) Berziarah dan merapatkan silaturahimi sesama Muslim sempena musim cuti yang diperolehi.

notes from :catatan abah


wahh ,there are a lot of things that we can do in 1st/mnth of syawal and it's sunnah !
#tak tahu ?googling je !that's easy ,hanya di hujung jari uols. 

next ,Assalamualaikum,and happy eid mubarak !



sicerely ,
Raihan Ridzwan



klik iklan!